Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας υποδέχεται τη νέα σεζόν ανανεωμένο και «ασφαλές», έχοντας σχεδιάσει πρωτότυπες θεματικές εμπειρίες επίσκεψης και εκπαιδευτικά εργαστήρια που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς και τους μεγάλους του φίλους. Πρωταγωνίστρια φυσικά, η αρχαία ελληνική τεχνολογία και τα επινοήματα σπουδαίων εφευρετών όπως ο Ήρωνας, ο Πυθαγόρας, ο Φίλωνας και ο Αρχιμήδης.

Για τον Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί δύο εκπαιδευτικές δράσεις:

—Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00: «200 ή 2.000 χρόνια πριν;», θεματική εμπειρία επίσκεψης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

24 θεματικές ενότητες και περισσότερες από 100 λειτουργικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας. Τα τεχνολογικά επινοήματα του Κτησιβίου, του Ίππαρχου, του Φίλωνος, του Ήρωνος, του Πυθαγόρα και πολλών ακόμη μάς αποκαλύπτουν τα ευφυή μυστικά τους, το ιστορικό πλαίσιο και το κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής. Η ρομποτική και η υπολογιστική, η ατμοκίνηση και η αεριοπροώθηση, η αυτοκίνηση και η αυτόματη πλοήγηση, οι αυτοματισμοί και ο προγραμματισμός, οι τηλεπικοινωνίες και η κρυπτογράφηση, η γεωδαισία και η χαρτογράφηση, η θρησκευτική και αθλητική τεχνολογία έρχονται σε πρώτο πλάνο και συναντούν τη σύγχρονη τεχνολογία σε δημόσιο και ιδιωτικό βίο.

Διάρκεια: 60΄

—Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00: «Κρουαζιέρα στην τεχνολογία αιχμής της αρχαιότητας», θεματική εμπειρία επίσκεψης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Αρχιμήδης με το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην ιστορία; Η Συρακουσία ανοίγει πανιά και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι με όλες τις ανέσεις! 75 μέτρα μήκος, τρία καταστρώματα, εκτροφείο ψαριών, στάβλοι αλόγων, πολυτελείς κλίνες, ατμόλουτρα, γυμναστήριο, σκεπαστοί κήποι, πολλαπλά αμυντικά συστήματα, ακόμα και ναοί όπως αυτός της Αφροδίτης μάς περιμένουν να τα γνωρίσουμε. Το κολοσσιαίο πλοίο μάς υπόσχεται ένα ασφαλές ταξίδι πολλών ναυτικών μιλίων με εμβληματικούς σταθμούς αφιερωμένους στην τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας, πολλές εκπλήξεις και μια διαφορετική συνάντηση με τον Αρχιμήδη.

Διάρκεια: 60΄

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις

«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι.

Οι θεματικές εμπειρίες επίσκεψης παρέχονται δωρεάν. Οι επισκέπτες επιβαρύνονται μόνο με το αντίτιμο εισόδου στο Μουσείο (5 €).

Προτείνεται τηλεφωνική προκράτηση θέσεων, καθώς οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 211 411 0044.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δράση σύμφωνα με τους κανόνες διαφύλαξης της ατομικής και συλλογικής υγείας: 10 άτομα.