Το Επιγραφικό Μουσείο, συνεχίζοντας τη σειρά των περιοδικών εκθέσεων που συνιστούν «διάλογο» των επιγραφικών τεκμηρίων της αρχαιότητας με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, φιλοξενεί την έκθεση της εικαστικού–γλύπτριας και ποιήτριας, Όλγας Πλαστήρα, με τίτλο «Ωδή προς τη Νίκη». Η έκθεση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Μουσείου για τον εορτασμό της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και παρουσιάζεται στον εσωτερικό κήπο του από τις 15 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Εκτίθενται έργα της εικαστικού, γλυπτά σε μάρμαρο, ενώ την έκθεση πλαισιώνουν χαϊκού – ποιήματα που εμπνεύστηκε η ίδια και αποτύπωσε εγχάρακτα σε πήλινες πινακίδες. Η έκθεση, εμπνευσμένη από την Ελληνική Επανάσταση, από τη δυναμική του μεγάλου αυτού  ιστορικού γεγονότος, συνδέει το παρελθόν με το παρόν λαμβάνοντας χώρα στο Επιγραφικό Μουσείο, έναν χώρο που φέρει ιστορικές μνήμες ήδη από τους πρώτους αιώνες της ελληνικής ιστορίας. Παράλληλα εκπέμπει ένα επίκαιρο μήνυμα για τον αγώνα στον οποίο συμμετέχουμε όλοι μας καθημερινά, ιδιαιτέρως λόγω της υγειονομικής κρίσης, ελπίζοντας να έλθει σύντομα ως επιστέγασμα η Ελευθερία και η Νίκη.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Τετάρτη–Δευτέρα: 8.30–15.30. Κάθε Τρίτη το Μουσείο παραμένει κλειστό.