M. Christidis / A. Hermary / G. Koiner / A. Ulbrich (επιμ.), Classical Cyprus. Proceedings of the Conference, University of Graz, 21–23 September 2017 (Κυπριακά – Forschungen zum Antiken Zypern / Studies on Ancient Cyprus, 5), Verlag Holzhausen, Βιέννη 2020. ISBN: 978-3-903207-46-2

Εκδόθηκαν τα πρακτικά διεθνούς συνεδρίου, που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Graz (Αυστρία) στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2017, με κύριο θέμα για πρώτη φορά την αρχαιολογία της Κύπρου κατά την Κλασική περίοδο. Ανάμεσα στις 26 συνολικά ανακοινώσεις και περιλήψεις που περιλαμβάνονται στον τόμο, παρουσιάζονται μεταξύ άλλων η αρχαιολογική έρευνα στο αρχαίο Κίτιο και στον Καταλιόντα Κούρβελλο, η μελέτη των  θαλαμοειδών τάφων του Ιδαλίου με βάση αρχειακή έρευνα, αρχαιολογικά ευρήματα από διάφορες θέσεις (παρουσίαση και ερμηνεία) καθώς και η μελέτη νομισμάτων από το θησαυρό του Βουνιού με τη χρήση της τεχνικής της φασματοσκοπίας pXRF.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει ανακοινώσεις πάνω σε θέματα κεραμικής, ντόπιας αλλά και εισηγμένης (αττικής) από κυπριακές τοποθεσίες, όπως η Παλαίπαφος ή το αρχαίο Μάριον καθώς επίσης εισηγήσεις πάνω σε θέματα γλυπτικής και μικροτεχνίας. Στον τόμο θίγεται και το ζήτημα των αιγυπτιακών, περσικών και ελληνικών επιρροών στην κυπριακή εικονογραφία.

Οι επιγραφικές και οι ανακοινώσεις της αρχαίας ιστορίας ρίχνουν φως στην έρευνα της Κύπρου των κλασικών χρόνων. Στον τόμο περιλαμβάνονται επίσης ανακοινώσεις της μουσειολογικής επιστήμης. Μια εισήγηση αφιερωμένη στη μελέτη των αλάβαστρων από τη Μικρά Ασία διευρύνει τους ορίζοντες της έρευνας  πέρα ​​από τα όρια της Κύπρου.