Διαδικτυακή παρουσία απέκτησε πρόσφατα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής. Στην ιστοσελίδα efada.gr, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την Εφορεία και τα έργα που υλοποιεί, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία, τα μουσεία και τις συλλογές που βρίσκονται στη χωρική αρμοδιότητά της, τις δραστηριότητες (εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδόσεις, ψηφιακά μέσα), τα νέα και τις προκηρύξεις που εκδίδει. Τα δεδομένα θα εμπλουτίζονται και θα επικαιροποιούνται διαρκώς.

Η ιστοσελίδα διαθέτει μηχανή αναζήτησης, θησαυρό όρων, χάρτη (site map) με τον ακριβή εντοπισμό των χώρων και μνημείων, ημερολόγιο εκδηλώσεων και νέων, σύνδεση με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, tweeter, linkedin, pinterest), δυνατότητα υποβολής αιτήματος παράστασης σε αρχαιολογικά Συμβούλια και χορήγησης αντιγράφων πρακτικών και γνωμοδοτήσεων των συνεδριάσεων των Συμβουλίων, καθώς και δυνατότητα αποθήκευσης αρχείων πληροφοριακού και εποπτικού υλικού (ηλεκτρονικές αιτήσεις για τον πολίτη, κηρύξεις αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, φωτογραφίες, βίντεο).

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επικοινωνίας με την Εφορεία μέσω της σελίδας της στο Facebook, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι της Εφορείας στο YouTube, όπου έχουν αναρτηθεί βίντεο για τη δράση της Υπηρεσίας.