Τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για να ενημερωθεί από τους συντηρητές του ΥΠΠΟΑ σχετικά με την πρόοδο των εργασιών συντήρησης της κεντρικής πύλης του.

Η περίτεχνη ξύλινη κεντρική πύλη του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, αφιερωμένου στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, κοσμείται από ολόσωμες μορφές αγίων και ανάγλυφα διακοσμητικά μετάλλια. Η πύλη καθώς και οι υπόλοιπες ξύλινες θύρες του ναού έχρηζαν άμεσης επέμβασης συντήρησης.

Οι βανδαλισμοί που είχε υποστεί ο ναός, κατά το παρελθόν, επέφεραν στα ξύλινα στοιχεία έντονες απολεπίσεις του τελικού βερνικιού, καθώς και χρωματικές αλλοιώσεις.

Οι σωστικές επεμβάσεις που υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αφορούν στην αφαίρεση όλων των στρωμάτων βερνικιού, στη στερέωση του ξύλου, όπου έχει υποστεί ​​φθορές, και στην επίχρισή του, εκ νέου.

Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες ολοκληρώνονται στις επόμενες δύο εβδομάδες, ενόψει του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2021.