Ο Φεβρουάριος είναι ο «Μήνας Μαύρης Ιστορίας» και το Παιδικό Μουσείο Exploration καλεί τα παιδιά να γνωρίσουν σημαντικούς Αφροαμερικάνους που συνέβαλαν σημαντικά στην κοινωνία, την επιστήμη, την πολιτική, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, ο Φεβρουάριος έχει αναγνωριστεί ως «Black History Month» (Μήνας Μαύρης Ιστορίας). Αποτελεί μία ετήσια εκδήλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο για την ανάμνηση των σημαντικών ανθρώπων και γεγονότων στην ιστορία της αφρικανικής διασποράς. Γιορτάζεται κάθε χρόνο, στην Αμερική και τον Καναδά τον Φεβρουάριο, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο. Έχει τις ρίζες του στο 1926, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ο ιστορικός Κάρτερ Γούντσον (1875-1950) και η «Ένωση για τη Μελέτη της Νέγρικης Ζωής και Ιστορίας», ανακοίνωσαν ότι η δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα είναι «Εβδομάδα Νέγρικης Ιστορίας». 50 χρόνια αργότερα, το 1976, αποφασίστηκε ότι η γιορτή αυτή θα διαρκεί όλο το μήνα.

O σκοπός της ετήσιας αυτής εκδήλωσης είναι μίa υπενθύμιση σε όλους για το δύσκολο παρελθόν των Αφροαμερικάνων, την αναγνώριση των επιτευγμάτων τους, καθώς και την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων. Ο χαρισματικός ηγέτης του αμερικανικού κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η Μπέσσι Κόλμαν, μία πιλότος ακροβατών που πετάει για πρώτη φορά με αεροπλάνο, ο Μοχάμεντ Αλί με τα γάντια της πυγμαχίας του, ο Μάθιου Χένσον, ένας από τους πρώτους ανθρώπους που φτάνουν στον Βόρειο Πόλο, ο Λούις Άρμστρονγκ με το σαξόφωνό του είναι μερικές από τις προσωπικότητες που θα γνωρίσουν τα παιδιά τις επόμενες εβδομάδες παρέα με το Exploration. Κάθε βδομάδα θα γνωρίζουν από δύο σημαντικά πρόσωπα της Αφροαμερικάνικης Ιστορίας μέσα από φωτογραφίες, βιβλία, αντικείμενα, ιστορικές πηγές, βίντεο και όλα αυτά φυσικά μέσα από το παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr και στα κοινωνικά του δίκτυα.