Γνωρίζετε ότι έχουν βρεθεί πάνω από 50 διαφορετικά είδη φυτών στην περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου; Μήπως ξέρετε σε ποια δέντρα ανήκουν οι απολιθωμένοι κορμοί, τα κλαδιά και τα φύλλα που έχουν βρεθεί στις ανασκαφές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου; Τι σχήμα έχουν τα φύλλα αυτών των δέντρων; Ποια από τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους υπάρχουν και σήμερα; Ποια συναντάμε ακόμη στη Λέσβο ή στη χώρα μας;

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, αναλογιζόμενο τις τρέχουσες συνθήκες της καθημερινότητας των παιδιών, συνεχίζει να σχεδιάζει πρωτότυπα ψηφιακά εκπαιδευτικά προγράμματα και καλεί τους μικρούς του φίλους να ανακαλύψουν τη νέα του εκπαιδευτική δραστηριότητα «Γνωρίστε τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου».

Με τη νέα εκπαιδευτική και διασκεδαστική δραστηριότητα δίνει την ευκαιρία στους μικρούς του φίλους να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο και παράλληλα να ανακαλύψουν τα φυτά που έζησαν στη Λέσβο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια.

Οδηγίες

—Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου (www.lesvosmuseum.gr) και επιλέξτε τα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

—Επιλέξτε την Εκπαιδευτική Δραστηριότητα «Γνωρίστε τα φυτά του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου»

—Κατεβάστε και εκτυπώστε τις Καρτέλες Δραστηριοτήτων

—Ζωγραφίστε τα δέντρα, τα φύλλα και τους καρπούς

—Δοκιμάστε να σχεδιάσετε και μόνοι σας κάθε δέντρο ή φύλλο

—Ανακαλύψτε πληροφορίες και μυστικά για κάθε φυτό

—Εξερευνήστε την περιοχή σας για να δείτε αν υπάρχει και σήμερα το συγκεκριμένο φυτό ή κάποιο που του μοιάζει και τραβήξτε μια φωτογραφία!

—Ετοιμάστε έναν ηλεκτρονικό φάκελο για κάθε φυτό με τις ζωγραφιές και τα σχέδιά σας ή και τις φωτογραφίες που τραβήξατε.

—Αν θέλετε, στείλτε την εργασία σας στο e-mail του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου ([email protected]). Οι καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν!

Την πρώτη εβδομάδα ξεκινάμε με δύο χαρακτηριστικά φυτά του Δάσους: τα πεύκα και τους φοίνικες! Κάθε εβδομάδα θα σας περιμένουν νέα φυτά για να τα ανακαλύψετε και να τα ζωγραφίσετε!

Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Μουσείου κάθε Δευτέρα για να κατεβάζετε τις νέες καρτέλες δραστηριοτήτων και να γνωρίζετε περισσότερα φυτά.