Ένα σημαντικό βήμα στην περαιτέρω εξέλιξη και προβολή του στην Ελλάδα χαρακτηρίζει το Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα τη μετεγκατάστασή του στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ορμηνίου 3, περιοχή Χίλτον. Ειδικότερα, όπως γνωστοποιεί, μετεγκαταστάθηκε σε ένα ιδιόκτητο διώροφο, ιστορικής σημασίας κτίριο του 1930, όπου έζησε ο γνωστός συγγραφέας, ζωγράφος και θεωρητικός τέχνης Στρατής Δούκας, από το 1938 έως το 1981.

Σε ό,τι αφορά τη σημασία της εγκατάστασης στον νέο και πολύ πιο ευρύχωρο χώρο, το Ινστιτούτο επισημαίνει ότι θα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στον σύγχρονο πολιτισμό, με σκοπό την προβολή Καναδών καλλιτεχνών, καθώς και στη δημιουργία νέων πολιτιστικών συνεργασιών μεταξύ του Καναδά και της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι από την ίδρυσή του το 1974, βασικός σκοπός του Καναδικού Ινστιτούτου είναι η προώθηση της επιστημονικής έρευνας και της εκπαίδευσης σε τομείς που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών αρχαιολογικών ανασκαφών και μελετών.