Ένα αξιοσημείωτο αντικείμενο, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με την τέχνη, βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοπρασίας έργων του 20ού αιώνα του οίκου Christie’s, η οποία διεξήχθη την περασμένη Τρίτη το βράδυ μέσω livestream από το Rockefeller Center: ήταν ο σκελετός ενός Tyrannosaurus Rex.

Η χωρίς προηγούμενο δημοπρασία του σκελετού του T-Rex, στον οποίο είχαν δώσει το όνομα «Stan», ήταν το γκραν φινάλε της βραδιάς. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 6 με 8 εκατομμύρια δολάρια και ο οίκος έφερε ανεξάρτητο δημοπράτη, τον Tash Perrin, για να διεξαγάγει τη δημοπρασία ενός από τους μεγαλύτερους και πιο πλήρεις σκελετούς του προϊστορικού όντος που έχει ποτέ βρεθεί.

Ο Perrin άνοιξε τη διαδικασία προσφορών στα 3 εκατομμύρια δολάρια. Δύο ειδικοί του οίκου Christie’s, ως επί το πλείστον, με προσφορές ανέβασαν το ποσό στο ύψος των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τελικά, ο «Stan» κατακυρώθηκε στον James Hislop, επικεφαλής του τμήματος Επιστήμη και Φυσική Ιστορία του οίκου, για το ποσό των 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Hislop δεν αποκάλυψε αν ο σκελετός του T-Rex πωλήθηκε σε ιδιώτη ή σε ίδρυμα.

Μετά από αυτήν την κατάληξη, δεν θα μείνει στη μνήμη η τύχη έργου του Paul Cézanne, έργου του Mark Rothko και έργου του Willem de Kooning που βγήκαν στο σφυρί στην ίδια δημοπρασία.