Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον φθινοπωρινό κύκλο των εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Ο κύκλος περιλαμβάνει εργαστήριο ελεύθερου σχεδίου και μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης για τον 19ο και τον 20ό αιώνα.

Τα εργαστήρια είναι τα εξής:

Εργαστήριο σχεδίου για ενήλικες

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους θέλουν να εξερευνήσουν τις ικανότητές τους στο ελεύθερο σχέδιο και να εισαχθούν στον μαγικό κόσμο της δημιουργίας, πάντα με τη στοχευμένη καθοδήγηση του εικαστικού του Ιδρύματος, εστιασμένη στις ανάγκες κάθε συμμετέχοντα. Στο εργαστήριο αυτό θα μεταφερθούν με απλό τρόπο οι βασικές γνώσεις ελεύθερου σχεδίου, με στόχο την εξοικείωση με τα υλικά, τις σκιές και τους βασικούς τρόπους μετρήσεων και ογκοπλασίας. Σκοπός είναι να απελευθερωθεί το «μάτι» και το «χέρι» ώστε να παραμείνει μόνο η αγάπη για τη δημιουργία και τη ζωγραφική. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης για να δημιουργήσει.

Παρέχονται οι κόλλες σχεδίασης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν τα δικά τους προσωπικά είδη σχεδίου, ενώ θα λάβουν ενημέρωση πριν από το πρώτο μάθημα.

Μέρα και ώρα: Κυριακή 13.00-15.30 και 16.00-18.00. Κόστος: 100€. Έναρξη: 18 Οκτωβρίου.

Διάρκεια εργαστηρίου: Οκτώβριος 2020 – Ιανουάριος 2021.

Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης για ενήλικες και εφήβους από 16 ετών

Τα δίωρα αυτά μαθήματα, με τη μορφή διαλέξεων με ανοιχτή συζήτηση, απευθύνονται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν λίγο καλύτερα την τέχνη και την παραγωγή της κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ού αιώνα. Ο κύκλος αποτελείται από δώδεκα μαθήματα κατά τη διάρκεια των οποίων θα παραχωρείται το εποπτικό υλικό στους συμμετέχοντες, σε ψηφιακή μορφή.

Ενδεικτικά, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με το ιστορικό πλαίσιο και τις συνθήκες υπό τις οποίες διαμορφώνεται η καλλιτεχνική έκφραση της κάθε περιόδου, θα εξοικειωθούν με τα καλλιτεχνικά ρεύματά της και θα ταξιδέψουν στις απαρχές της δημιουργίας διάσημων έργων μέσα από το χρώμα και το σχέδιο. Το μάθημα απευθύνεται σε όλους, με μοναδική κοινή αφετηρία το ενδιαφέρον και τη διάθεση για εξερεύνηση της τέχνης.

Era Moderna: Η πορεία της τέχνης από τον 19ο αιώνα (1ος κύκλος): Σάββατο 13.00-15.00. Κόστος: 100€. Έναρξη: 17 Οκτωβρίου 2020.

Era Moderna: Η πορεία της τέχνης από τον 20ό αιώνα (2ος κύκλος): Τετάρτη 18.30-20.30. Κόστος: 100€. Έναρξη: 14 Οκτωβρίου 2020.

Διάρκεια μαθημάτων: Οκτώβριος 2020 – Ιανουάριος 2021.

Πληροφορίες

Ισχύει έκπτωση 10% για: ανέργους, εργαζόμενους του ΑΠΘ, όσους επιλέξουν να εγγραφούν σε δύο διαφορετικά εργαστήρια του ίδιου κύκλου, σε όσους έρθουν με φίλο/η τους στο ίδιο εργαστήριο, του ίδιου κύκλου ή το παιδί τους συμμετέχει σε κάποιο από τα εργαστήρια.

Πληροφορίες, εγγραφές και κρατήσεις θέσεων: 2310 991614 και [email protected], τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-14.00, αλλά και στην υποδοχή του Ιδρύματος 2310 247111 και [email protected].

Διάρκεια εγγραφών έως τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2020.

Ο ελάχιστος αριθμός ανά εργαστήριο ορίζεται στα 8 άτομα. Εάν παρατηρηθεί αυξημένη συμμετοχή τότε τα τμήματα θα χωριστούν αναλόγως.

Δεδομένων των συνθηκών για την αντιμετώπιση της Covid-19 και λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής προστασίας για εργαζόμενους και επισκέπτες στους χώρους εντός και εκτός κτιρίου. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος και στα εργαστήρια, από τους εκπαιδευτές και τους συμμετέχοντες. Εντός των εργαστηρίων τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί για το σχολικό και εκπαιδευτικό έτος 2020-2021.