Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας συμμετέχει στον ψηφιακό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (25-27 Σεπτεμβρίου 2020), το θέμα των οποίων για τη φετινή χρονιά είναι «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση – η διά βίου μάθηση».

Στο πλαίσιο αυτό, η Εφορεία επιθυμεί να δημιουργήσει από κοινού με τους Αρτινούς πολίτες ψηφιακή έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο…». Βίντεο της έκθεσης αυτής θα αναρτηθεί κατά το διάστημα εορτασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Υπηρεσίας (facebook, youtube), καθώς και στο facebook των ΕΗΠΚ.

Για το σκοπό αυτό, η ΕΦΑ Άρτας καλεί όσους Αρτινούς αλλά και σχολικές μονάδες επιθυμούν, να αποστείλουν φωτογραφίες από το προσωπικό τους αρχείο ή από το αρχείο των σχολείων, στις οποίες θα απεικονίζονται σχολικά κτίρια, αίθουσες, δραστηριότητες και μαθητές της Άρτας παλαιότερων δεκαετιών και οι οποίες θα αποτελέσουν το υλικό της ψηφιακής αυτής έκθεσης.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή και θα αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή με μήνυμα (inbox) στη σελίδα του facebook του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Σε περίπτωση που το υλικό δεν είναι ψηφιοποιημένο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φέρουν το έντυπο υλικό που διαθέτουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, κατόπιν επικοινωνίας (Κωνσταντίνος Υψηλός, τηλ.: 26810 71700, 21191), για να γίνει η ψηφιοποίησή του.

Το φωτογραφικό υλικό πρέπει να συνοδεύεται από το ονοματεπώνυμο του κατόχου (ώστε να γίνεται η αναφορά της προέλευσης), τη σχολική μονάδα, το έτος λήψης της φωτογραφίας και το είδος των απεικονιζόμενων δραστηριοτήτων.