Μεγάλο αριθμό νομισμάτων αρχαίων και ρωμαϊκών χρόνων, βυζαντινές σφραγίδες, πολλά ιερατικά σκεύη κ.ά. βρέθηκαν στην κατοχή ενός 57χρονου, στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν, μετά την σύλληψή του στο λιμάνι της Πάτρας, για τη μεταφορά 199 νομισμάτων, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. έως και την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και σε σκάφη του συλληφθέντα, βρέθηκαν μεγάλος αριθμός νομισμάτων αρχαίων και ρωμαϊκών χρόνων, οθωμανικά καθώς και της σύγχρονης Ελλάδας, 20 μήτρες, πιθανόν νομισμάτων, τέσσερις βυζαντινές σφραγίδες, ένα χρυσό βυζαντινό νόμισμα σε μενταγιόν, μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου σε μεταξωτό πλαίσιο που χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα, ένα ζευγάρι χρυσών ενωτίων, ένας βυζαντινός σταυρός και πολλά ιερατικά σκεύη.

Ο 57χρονος είχε συλληφθεί στο λιμάνι της Πάτρας πριν από την επιβίβασή του σε πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διότι, έπειτα από έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών και στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου, βρέθηκαν στην κατοχή του 16 χρυσά, 92 αργυρά και 91 χάλκινα νομίσματα, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ., έως και την περίοδο της τουρκοκρατίας, χωρίς να διαθέτει τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα σχετικά με την κατοχή τους και τη μεταφορά τους.