Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η τρίτη μεγάλη αίθουσα του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας που αναφέρεται στον δημόσιο βίο ενώ, όπως είναι γνωστό, ήδη λειτουργούν και είναι ανοικτές για το κοινό οι αίθουσες με τα εκθέματα του ιδιωτικού βίου και η νεκρόπολις.

Με την ετοιμασία και της τρίτης αίθουσας αναμένεται ότι κάποια στιγμή το υπουργείο θα προσδιορίσει τα επίσημα εγκαίνιά της, εκτός απροόπτου το φθινόπωρο.

Σύντομα πάντως το Μουσείο αναμένεται ότι θα κυκλοφορήσει και το πρώτο του ενημερωτικό φυλλάδιο που και αυτό ετοιμάζεται με ιδιαίτερη επιμέλεια. Άγνωστο ωστόσο παραμένει εάν και πότε θα ισχύσει η είσοδος με εισιτήριο για το οποίο υπάρχει σχετική απόφαση να είναι χαμηλό δυο κατηγοριών της τάξεως των 4 και 3 ευρώ.

Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ανοικτό καθημερινά πλην Δευτέρας με δωρεάν είσοδο προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Εξ άλλου ανοικτός στο κοινό είναι πλέον και ο εξίσου σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης που περιλαμβάνει οικισμό καί νεκροταφείο των Μυκηναϊκών.