Το τεύχος 130 (Αύγουστος 2019), του περιοδικού «Αρχαιολογία και Τέχνες» είναι πλέον διαθέσιμο στους επισκέπτες του site σε μορφή PDF, στην κατηγορία «Αρχείο Τευχών» του ιστοτόπου (πατήστε εδώ).

Η ύλη του τεύχους περιλαμβάνει συνέντευξη με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, και άρθρα από τους: Ξένη Αραπογιάννη, Μελίνα Φωτοπούλου και Παναγιώτη Κωσταλούπη, Τίνα Μπολώτη, Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου και Ελευθέριο Χαραλάμπους, Βίβιαν Στάικου.

Το τεύχος περιλαμβάνει επίσης το δεύτερο μέρος Αφιερώματος σε «θησαυρούς νομισμάτων», το οποίο έχει επιμεληθεί η επίτιμη διευθύντρια του Νομισματικού Μουσείου, Δέσποινα Ευγενίδου. Τα άρθρα του Αφιερώματος υπογράφουν ο Παναγιώτης Ιωσήφ και η Χαρίκλεια Παπαγεωργιάδου.

Στην ενότητα «Ελλάδα εκτός Ελλάδος», η Κωνσταντίνα Ζήδρου παρουσιάζει εξαιρετικά έργα της ελληνορωμαϊκής αρχαιότητας από τη συλλογή του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Το τεύχος κλείνει με μια περιήγηση στον Λιμένα Κυλλήνης-Γλαρένζας, που υπογράφουν η Τώνια Μουρτζίνη και η Αθανασία Ράλλη.