Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, όπως και όλα τα μουσεία της χώρας, ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο κοινό του από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, καθημερινά με διευρυμένο ωράριο από τις 08:00 έως τις 20:00.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του μουσείου: «Μετά τον υποχρεωτικό περιορισμό της επικοινωνίας μας μόνο με ψηφιακά μέσα κατά τη διάρκεια των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, το εκθεσιακό μας πρόγραμμα επαναλειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη».

Εκτός από τις 11 αίθουσες της μόνιμης έκθεσης, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε δύο περιοδικές εκθέσεις του μουσείου:

-«Δύο συλλογές σμίγουν» στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων «Κυριάκος Κρόκος». Διάρκεια έως 31 Δεκεμβρίου 2020. Είσοδος ελεύθερη.

-«Δωρήματα: μικρές ιστορίες για νέα αποκτήματα» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Ευτυχία Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου». Διάρκεια έως 30 Σεπτεμβρίου 2020. Είσοδος ελεύθερη.

Επίσης, στο πρόγραμμα του μουσείου για ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι   περιλαμβάνονται συναυλίες στο κεντρικό αίθριο και συνεργασίες με άλλους φορείς της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στο μουσείο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής για την προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών του.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του μουσείου.