Το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη παραμένει κλειστό για το κοινό, όπως και όλα τα μουσεία της χώρας. Ωστόσο, για το διάστημα που θα είναι κλειστό, το μουσείο ενισχύει τη διαδικτυακή του παρουσία, προσφέροντας στους φίλους του τη δυνατότητα να διαβάσουν ψηφιακά δύο εκδόσεις του.

Η πρώτη έκδοση είναι το βιβλίο του Μιχάλη Γρηγοράκη Το Τυπογραφείο της Μεγάλης Κρητικής Επανάστασης 1866 – 1869, που είχε κυκλοφορήσει από την εφημερίδα «Χανιώτικα νέα» το 2004 και διατίθεται στο πωλητήριο του Μουσείου Τπογραφίας. Πρόκειται για την ιστορία του πρώτου επαναστατικού τυπογραφείου που δημιουργήθηκε στην Κρήτη και εγκαταστάθηκε στα Σφακιά, για να τυπώνεται η επαναστατική εφημερίδα «Κρήτη – Ελευθερία ή Θάνατος».

Και για τους μικρούς του φίλους, το Μουσείο Τυπογραφίας διαθέτει σε ηλεκτρονική μορφή το παραμύθι του Τ’ αποτυπώματα μιας κουκίδας, ή αλλιώς, Μια κουκίδα στο Μουσείο Τυπογραφίας της Μάρως Θεοδωράκη σε εικονογράφηση Λίλας Καλογερή. Στο παραμύθι αυτό είναι βασισμένο το ομώνυμο και πολύ αγαπημένο από τους μικρούς του επισκέπτες, εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου, για παιδιά νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα www.typography-museum.gr υπάρχει εικονική περιήγηση 360° στο μεγαλύτερο μέρος του μουσείου, η οποία μπορεί να μεταφέρει την εμπειρία της περιήγησης σε όλους όσοι το επιθυμούν, από την ασφάλεια του σπιτιού τους!