Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, όπως και όλα τα μουσεία της χώρας, παραμένει κλειστό, ωστόσο μας καλεί να το επισκεφθούμε μέσα από το διαδίκτυο! Και μάλιστα, απευθυνόμενο στους μικρούς του φίλους, τους καλεί να «εμπνευστούν και να δημιουργήσουν»!

Τα παιδιά, λοιπόν, μπορούν να ανακαλύψουν τα ευρήματα του μουσείου μέσα από τη σελίδα του (πατήστε εδώ), να εμπνευστούν από αυτά και να ζωγραφίσουν (με ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, δαχτυλομπογιές, τέμπερες), να φτιάξουν με πλαστελίνη ή με την τεχνική του κολάζ αυτό που τα εντυπωσίασε περισσότερο! Μπορούν, επίσης, αν θέλουν, να το τοποθετήσουν μέσα στο χώρο του στην Αρχαιότητα, όπως αυτά το φαντάζονται, αλλά και να ζωγραφίσουν μια ανασκαφή ή οποιαδήποτε άλλη εικόνα τους έχει δημιουργηθεί από την επίσκεψή τους στο μουσείο.

Τέλος, οι μικροί φίλοι του μουσείου μπορούν να φωτογραφίσουν το έργο τους και να στείλουν τη φωτογραφία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Τα έργα θα εκτεθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής, σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσουμε για τα παιδιά.

Επικοινωνία:  Σάσα Ελευθεριάδου, αρχαιολόγος: s.eleftheriadou@yahoo.com, τηλ. 6970239178. Επίσης, στο mail της Εφορείας: efakoz@culture.gr, υπόψη Σάσας Ελευθεριάδου ή Αρετής Χονδρογιάννη-Μετόκη, και τηλεφωνικά στα: 24610/98800 – 801 (εσωτ. 0, Γραμματεία).