Κωνσταντίνος Ι. Σουέρεφ (επιμ.), Μουσειακοί χώροι στον 21ο αιώνα. Πρακτικές Διάδρασης, σειρά: Δημόσια Αρχαιολογία 2, εκδ. Καλειδοσκόπιο, Αθήνα 2018, σελ. 256. ISBN: 978-960-471-146-8

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς «Δημόσια Αρχαιολογία», μάχιμοι αρχαιολόγοι και μουσειολόγοι καταθέτουν την πολύτιμη εμπειρία τους από την αμφίδρομη σχέση επιστημόνων και κοινού, όπως αποκτήθηκε μέσα από πρωτότυπες ιδεολογικές προσεγγίσεις και καινοτόμες εφαρμογές επικοινωνίας και διάχυσης της γνώσης σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους κυρίως στην Ήπειρο.

Στο επίκεντρο του θεωρητικού προβληματισμού τίθεται το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί στην Ελλάδα η αρχαιολογία των πολιτισμών, αρχαίων, προβιομηχανικών, αλλά και σύγχρονων, ώστε να αναχθεί σε αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς μας, όπως ακριβώς τα τοπία στα οποία ζούμε.

Γράφουν οι: Κωνσταντίνος I. Σουέρεφ, Ευγενία Αδάμ, Δημήτρης Καλπάκης, Ελένη Μίχου, Μαρία Βλάχου, Ελένη Κοτζαμποπούλου, Χρήστος Τσακούμης, Μαρίνα Παπασωτηρίου, Ελένη Βασιλείου, Ιουλία Κατσαδήμα, Κατερίνα Κωνσταντίνου, Ιωάννα Μπίτου, Ελένη Μωυσιάδη, Βιργινία Μαυρίκα, Δήμητρα Μήττα.