Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε στην Ολομέλεια της 9ης Ιουνίου 2016 τον Άγγελο Δεληβορριά ως τακτικό μέλος της στην έδρα «Αρχαιολογία – Μουσειολογία» στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Δυστυχώς, η υποδοχή του εκεί δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ αφού η προγραμματισμένη δημόσια συνεδρία, την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, συνέπεσε με την ημέρα του θανάτου του. Με αφορμή αυτά τα γεγονότα και το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του εκλιπόντος, διοργανώνεται συνέδριο στη μνήμη του Άγγελου Δεληβορριά με θέμα «Αρχαιολογία και Μουσεία: Η ενότητα της ελληνικής μνημειακής παράδοσης».

Οι ανακοινώσεις εντάχθηκαν στις εξής θεματικές ενότητες: «Κλασική Αρχαιολογία: διαχρονικές προσεγγίσεις», «Δημόσια αρχαιολογία – Διαχείριση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων» και «Μουσεία – Μουσειολογία».

Επιπλέον στόχος αυτής της συνάντησης είναι ο διάλογος που θα προκύψει και τα Πρακτικά που θα εκδοθούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τη διεπιστημονική προσέγγιση της αρχαιολογικής και της μουσειολογικής έρευνας στην Ελλάδα.

Το γεγονός τελεί υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας και της Ακαδημίας Αθηνών, και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους αυτών των ιδρυμάτων στην Αθήνα το διάστημα 7-8 Φεβρουαρίου 2020.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.