Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Περιφέρεια Θεσσαλίας
Η λίθινη τοξωτή γέφυρα της Σαρακίνας. Πηγή φωτογραφίας: kalambakalibrary.gr.

Θα συντηρηθούν τρεις γέφυρες-μνημεία στα Τρίκαλα

Στο πλαίσιο μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου

Εργασίες αποκατάστασης σε τρεις γέφυρες, οι οποίες αποτελούν αρχιτεκτονικά μνημεία, θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο ενός μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου, προϋπολογισμού 8,2 εκατ. ευρώ, σε περιοχές εκατέρωθεν του Πηνειού ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα αποκατασταθούν και θα ηλεκτροφωτιστούν τρεις γέφυρες στον Πηνειό ποταμό που παρουσιάζουν μεγάλο αρχιτεκτονικό, δομικό και ιστορικό ενδιαφέρον, γι’ αυτό και έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως μνημεία. Πρόκειται για τη μεταλλική τοξωτή γέφυρα στη θέση της παλαιάς Εθνικής οδού Τρικάλων-Πύλης, τη λίθινη τοξωτή γέφυρα Σαρακίνας (δήμος Καλαμπάκας) και τη λίθινη τοξωτή γέφυρα Κεραμιδίου (δήμος Φαρκαδόνας).

Στις παραπάνω γέφυρες θα γίνουν ενδεικτικά εργασίες καθαρισμού, αποκατάστασης και ενίσχυσης λιθοδομής, κατασκευής νέων στηθαίων, αρμολογήματος, ενίσχυσης βάθρων κ.ά., με σεβασμό στη μορφή και τα ιδιαίτερα στοιχεία που τις χαρακτηρίζουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Α. Ζώης).