Με τίτλο «ΕΙΜΑΙ… Πώς βλέπω τον εαυτό μου»  ο φετινός, 7ος διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης καλεί τους μικρούς του φίλους να συστηθούν στον κόσμο όπως εκείνοι βλέπουν τον εαυτό τους ή όπως θέλουν να τους βλέπουν οι άλλοι, με αφορμή… έναν καθρέφτη.

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 23.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου) να εμπνευστούν από έναν χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση με τίτλο «Κύπρος – Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, φέτος το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Ωδείο Αθηνών όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση με τα έργα των παιδιών τον Μάιο, αλλά και με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παιδιά από την Καλαμάτα που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα δουν τα έργα τους τον Ιούλιο σε έκθεση που θα διοργανωθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας στο πλαίσιο του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα είναι τη φετινή χρονιά οι: Γιάννης Βαρελάς (εικαστικός), Νικομάχη Καρακωνστάνογλου (γλύπτρια), Πάνος Κοκκινιάς (φωτογράφος), Πολύνα Κοσμαδάκη (επιμελήτρια, Μουσείο Μπενάκη) και Χαρά Μαραντίδου (Αρχιτέκτων εικαστικός).

Πληροφορίες

Μέσα στο περίγραμμα του καθρέφτη τα παιδιά μπορούν να περιγράψουν τις σκέψεις τους, να ζωγραφίσουν το πορτρέτο τους ή να αφηγηθούν τη δική τους ιστορία και να εκφραστούν όπως αυτά θέλουν.

Οι διοργανωτές καλούν τα παιδιά να διαλέξουν τα χρώματα και τα υλικά που τους αρέσουν και να ζωγραφίσουν τον εαυτό τους όπως τον βλέπουν, όπως θα ήθελαν να τους βλέπουν οι άλλοι ή όπως θα ονειρεύονταν να τους δουν. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

To έπαθλο για τους νικητές και φέτος θα είναι ένα Cycladic Art Box!

Οδηγίες

Τα βήματα για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι:

Μπείτε στο cycladic.gr στην κατηγορία «Παιδί/Παιδικός Διαγωνισμός».

Εκτυπώστε το σχέδιο σε Α4.

Ζωγραφίστε πώς βλέπετε τον εαυτό σας.

Στείλτε το έργο σας και τη φόρμα συμμετοχής ταχυδρομικώς.

Τα έργα πρέπει να σταλούν ή να παραδοθούν έως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στη διεύθυνση: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα. Υ/Ο: Αγγελική Βλαχάκη/Παιδικός Διαγωνισμός

Τηλ.: 210 7228321-3.

Επιπλέον πληροφορίες

— Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιήσουν μαρκαδόρους ή/και ξυλομπογιές ή/και ακουαρέλες.

— Οι νικητές από κάθε ηλικία θα επιλεγούν από την επιτροπή του Μουσείου.

— Το Μουσείο θα επιλέξει ένα μέρος από τα έργα για την καθιερωμένη έκθεση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

— Τα έργα δεν θα επιστραφούν.

— Τα έργα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εφαρμογές για τις ανάγκες του Μουσείου ή και των χορηγών.

— Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αφήσουν τα παιδιά να εκφραστούν με τον δικό τους τρόπο, χωρίς δικές τους παρεμβάσεις.

— Οι συμμετοχές θα ληφθούν υπ’ όψιν εφόσον βρίσκονται στο Μουσείο μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου ή έχουν σφραγίδα ταχυδρομείου της αντίστοιχης ημερομηνίας.

— Οι ατομικές συμμετοχές θα πρέπει να συνοδεύονται από τη φόρμα συμμετοχής.

— Οι σχολικές συμμετοχές θα πρέπει να συνοδεύονται από 1 φόρμα συμμετοχής ανά τμήμα.

— Κάθε παιδί μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό μόνο με ένα έργο.