Έως τις 29 Απριλίου παρατείνεται ο φετινός, 8ος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο «Καθημερινοί Ήρωες», που πραγματοποιείται πρώτη φορά ψηφιακά. Στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα https://kidscontest.cycladic.gr/ τα παιδιά λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό, συμμετέχουν στο τέλος στην αντίστοιχη «ψηφιακή» έκθεση ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν όλο το χρόνο δημιουργικές δραστηριότητες και αποκτούν γνώσεις που τα μυούν στο σύμπαν της Ιστορίας και της Τέχνης.
 
Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 26.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκαλεί και φέτος παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας, όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου και Ειδικά Σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης) να σκεφτούν και να αποτυπώσουν τον δικό τους Καθημερινό Ήρωα!
 
Με αφορμή την έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» που μπορεί να δει κανείς διαδικτυακά με ελεύθερη πρόσβαση στο https://1821.cycladic.gr, το Μουσείο καλεί τα παιδιά να ζωντανέψουν τους δικούς τους «Καθημερινούς Ήρωες».