Το βιβλίο της Αρχαιολόγου-Βυζαντινολόγου Ασπασίας Λούβη-Κίζη Η Φραγκική πρόκληση στον Βυζαντινό Μυστρά θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, και ώρα 18.30, στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12).

Η συγγραφέας, που αφιέρωσε την καριέρα της στην πολιτιστική διαχείριση, δεν άφησε ποτέ την έρευνα για τη Βυζαντινή και κυρίως τη Φραγκοβυζαντινή Πελοπόννησο. Για το Δεσποτάτο του Μυστρά ειδικότερα, μετά από μακροχρόνιες έρευνες, η Ασπασία Λούβη-Κίζη προσκομίζει πληθώρα νέων αρχαιολογικών και ιστορικών δεδομένων που της επιτρέπουν να προχωρήσει στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία τεκμηριώνουν ανατροπές και ρίχνουν φως σε νέες άγνωστες πλευρές της ανάπτυξης της Καστροπολιτείας του Μυστρά.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο ακαδημαϊκός Παναγιώτης Βοκοτόπουλος και θα προλογίσει ο Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, αρχαιολόγος-ιστορικός της Τέχνης Γιώργος Κακαβάς.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μανόλης Κορρές (Ακαδημαϊκός, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ), Μελίτα Εμμανουήλ (Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης ΕΜΠ), Όλγα Γκράτζιου (Ομότιμη Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης) και Αναστασία Δρανδάκη (Επίκουρη Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης ΕΚΠΑ).

Συντονίζει ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος (Συγγραφέας–Δημοσιογράφος).

Είσοδος ελεύθερη.