Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας
Μαθητές λυκείου μυούνται στο συναρπαστικό έργο της αρχαιολογικής έρευνας στις Αιγές (φωτ.: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας).
- +
Ακούστε
από Archaeology Newsroom

Θερινό αρχαιολογικό σχολείο στις Αιγές

Για δεύτερη χρονιά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, στο πλαίσιο της κοινής τους δράσης «Πρεσβευτές / Πρέσβειρες μουσείων και μνημείων της Ημαθίας» συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά το θερινό αρχαιολογικό σχολείο, με τη συμμετοχή μαθητών λυκείου στο έργο της ανασκαφής κυρίως, αλλά και της τεκμηρίωσης, συντήρησης, αναστήλωσης και ανάδειξης του Ανακτόρου του Φιλίππου Β’ στις Αιγές.

Στόχος αυτής της δράσης είναι η μύηση των μαθητριών και μαθητών στο συναρπαστικό έργο της αρχαιολογικής έρευνας, η βαθύτερη γνωριμία και κατανόηση του κορυφαίου μνημείου της Ύστερης Κλασικής και Ελληνιστικής εποχής, η γνώση του έργου της προστασίας των μνημείων μας. «Όπως στην αρχαιότητα οι βασιλικοί παίδες διέμεναν και εκπαιδεύονταν στο Ανάκτορο και το Γυμνάσιο, για να στελεχώσουν ως ενήλικες το σώμα των Εταίρων, δίπλα στον Βασιλιά των Μακεδόνων, έτσι και οι σημερινοί μας μαθητές εκπαιδεύονται στην ευθύνη της γνώσης και της προστασίας των μνημείων μας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.