Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Πολιτισμός
Όλες οι φωτογραφίες
Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο (φωτ.: ΥΠΠΟΑ).

Η Μυρσίνη Ζορμπά στη Λέσβο

Επισκέφθηκε μεταξύ άλλων το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο

Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Λέσβου επισκέφθηκε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στο νησί για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου.

Το καλύτερα σωζόμενο κομμάτι του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου βρίσκεται στη Μόρια, αποτελείται από 17 τοξωτά ανοίγματα, ενώ ο ιδιαίτερος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της υδατογέφυρας, μήκους 170 μέτρων, την κατατάσσει ανάμεσα στις ομορφότερες υδατογέφυρες του αρχαίου κόσμου.

Η κα Ζορμπά ενημερώθηκε για τις ενέργειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου να συνεχιστούν τα έργα αναστήλωσης του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου, που είχαν διακοπεί στο παρελθόν, με την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης και είχε συζητήσεις με τοπικούς φορείς.

Στη συνέχεια η Υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το Κάστρο της Μυτιλήνης, περιηγήθηκε στην παλιά πόλη, ενώ βρέθηκε και στο μουσουλμανικό τέμενος Βαλιδέ Τζαμί, όπου ενημερώθηκε για την προσπάθεια τοπικών φορέων με την υποστήριξη και της Κυβέρνησης για τη διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα τόσο της παλιάς πόλης όσο και των εμβληματικών μνημείων της.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου).