Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Έκθεση
Η αφίσα της έκθεσης.

«Μεσόγειος, η θάλασσά μας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης

Έργα του Ιταλού εικαστικού Beppe Labianca

Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Νικόπολης εγκαινιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με την έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη Beppe Labianca «Μεσόγειος, η θάλασσά μας».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας φιλοξενεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης έργα του Ιταλού εικαστικού Beppe Labianca. Η θεματική, εμπνευσμένη από τη «Μεσόγειο των Πολιτισμών», αναπτύσσεται διαδοχικά στους χώρους του Μουσείου, ενός Μουσείου αφιερωμένου σε μία από τις σημαντικότερες μάχες της ιστορίας στο χώρο της Μεσογείου, τη ναυμαχία του Ακτίου, το 31 π.Χ., που υπήρξε η απαρχή για την εγκαθίδρυση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Πρόκειται για πρωτότυπα έργα, από λεπτά φύλλα οξειδωμένου σιδήρου, σε φυσικό μέγεθος, επιζωγραφισμένα, τα οποία αποδίδουν παραλλαγές ανθρώπινων και μυθικών μορφών με έντονο συναίσθημα και συμβολικό χαρακτήρα.

Από τον καλλιτέχνη θίγονται καταστάσεις της επικαιρότητας, όπως η σκληρή πραγματικότητα της μετανάστευσης-προσφυγιάς, αλλά και αλληγορικές, όπως η υπέρβαση της πραγματικότητας με ανθρώπινες μορφές, μεταφυσικές συνθέσεις και  μυθικά πλάσματα.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης άνοιξε για το κοινό το καλοκαίρι του 2009, φιλοξενώντας έργα της Πρεβεζάνας εικαστικού, Μαρίας Ζιάκα. Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα και έχοντας υλοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων, εκθέσεων και εκπαιδευτικών δράσεων, παραμένει σημαντικό ζωτικό κύτταρο πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου).