Ημερίδα με τίτλο «Βιβλίο: οι άνθρωποι και οι τέχνες του» συνδιοργανώνουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η «A.R.A. Ελλάδας, Φίλοι της βιβλιοδετικής τέχνης», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου (ώρα 10:00-17:00), στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος (Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος).

Στην ημερίδα επιχειρείται να καταγραφεί η άτυπη αλυσίδα των τεχνικών και των τεχνών της παραγωγής, καθώς και εν γένει της πορείας του βιβλίου ως φυσικού αντικειμένου, μέσα από τα βιώματα επαγγελματιών του κλάδου. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων του βιβλίου, η επισήμανση των προκλήσεων της εποχής και των προοπτικών που ανοίγονται, η ανάδειξη όλων εκείνων των λόγων που μας κάνουν να επιμένουμε στο υπέροχο αυτό αντικείμενο: το βιβλίο.

Την ίδια μέρα θα εγκαινιαστεί έκθεση καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας με τίτλο «beyond the text». Με εφαλτήριο το περιεχόμενο του βιβλίου, 24 επαγγελματίες και ερασιτέχνες βιβλιοδέτες, μέλη της A.R.A. Ελλάδας, δημιουργούν έργα τέχνης χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μέσα, την ίδια στιγμή που τα αμφισβητούν.

Η A.R.A. Ελλάδας ιδρύθηκε το 1996 ως μη κερδοσκοπικό σωματείο με σκοπό την υποστήριξη, εξέλιξη και ευρύτερη διάδοση της βιβλιοδετικής χειροποίητης τέχνης. Σήμερα αποτελεί μια ανοικτή ομάδα με μέλη της βιβλιοδέτες, αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την τέχνη της βιβλιοδεσίας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας

Πληροφορίες

Διάρκεια έκθεσης: 19 Απριλίου-10 Μαΐου 2019.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή 9:00-18:00.

Είσοδος ελεύθερη.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο 210 3418011 (Δευτέρα-Παρασκευή 9:00-17:00).