Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης των Χανίων, του ρολογιού του δημοτικού κήπου, καθώς υπογράφηκε πρόσφατα η σύμβαση μεταξύ του δήμου και του ανάδοχου εργολάβου, που αναλαμβάνει το έργο.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Απριλίου και όπως προβλέπεται από τη σύμβαση θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Το έργο αποκατάστασης με απόφαση του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, εντάχθηκε σε πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης. Οι εργασίες που θα γίνουν περιλαμβάνουν τις απαιτούμενες επεμβάσεις ενίσχυσης, επισκευών και ανάδειξης του μνημείου, με στόχο την αποκατάσταση της αρχικής μορφής του και την προστασία του από περαιτέρω φθορά.

Το ρολόι του κήπου, που αποτελεί νεότερο μνημείο της πόλης, άρχισε να κατασκευάζεται το 1924 και τέλειωσε το 1927. Αποτελείται από τρία μέρη: Τη βάση, τον κορμό -οι πλευρές του οποίου συγκλίνουν προς τα πάνω- και τη στέγη, που διαμορφώνεται σε κυκλικό περίπτερο. Για το χτίσιμο του ρολογιού χρησιμοποιήθηκαν καντουνάδες (μεγάλες πέτρες) από τα τότε λατομεία Λενταριανών και Χαλέπας και ποταμίσια άμμος. Τα σχέδια του ρολογιού έγιναν από τον μηχανικό Δημήτρη Κολλάρο.