Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Έκθεση
Όλες οι φωτογραφίες
Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση προέρχονται από τη Συλλογή Μιχαήλ Σκούλλου και εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (φωτ.: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης).

«Μια ματιά στην τέχνη της Αφρικής» στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Έργα τέχνης και αντιπροσωπευτικά αντικείμενα

Eπιλεγμένα έργα τέχνης και σημαντικά αντιπροσωπευτικά αντικείμενα του αφρικανικού πολιτισμού παρουσιάζονται στην έκθεση «Μια ματιά στην Τέχνη της Αφρικής» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 23 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου.

Κοσμήματα, τελετουργικά αντικείμενα, μάσκες, όπλα, σπάνιοι χάρτες Ολλανδών και Γάλλων χαρτογράφων του 17ου και 18ου αιώνα και πίνακες του Νοτιοαφρικανού ζωγράφου David Koloane συνθέτουν την έκθεση. Προέρχονται από τη Συλλογή Μιχαήλ Σκούλλου και εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Προσπαθώντας να δείξει τον πλούτο και την πολυμορφία της τέχνης της Αφρικής, η έκθεση περιλαμβάνει επίσης σημαντικά αντικείμενα από άργυρο της Βόρειας Αφρικής, όπου γίνεται σαφέστερη η αλληλεπίδραση των γενικότερων τάσεων της αφρικανικής τέχνης, όπως η «αφαίρεση», με μεσογειακές και ιδιαίτερα ισλαμικές επιρροές. Η τέχνη αυτή επηρέασε ρεύματα τέχνης στην Ευρώπη (οριενταλισμό) και μεγάλους καλλιτέχνες (Πάουλ Κλέε, Ανρί Ματίς, Άουγκουστ Μάκε κ.ά.).

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO και αποτελεί προοίμιο της εκτενέστερης και πληρέστερης παρουσίας του αφρικανικού πολιτισμού και τέχνης, που θα πραγματοποιηθεί σε έναν χρόνο.

Είσοδος ελεύθερη:

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 18.00-22.00.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.