Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το οποίο ιδρύεται παιδικός σταθμός στο υπουργείο, ρυθμίζονται θέματα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του υπουργείου και καταργείται ο Οργανισμός Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης.

Ευχαριστώντας τους βουλευτές που στήριξαν με την ψήφο τους το νομοσχέδιο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής δήλωσε ότι ο νόμος θέτει πλέον σε νέες βάσεις τις κοινωνικές παροχές που το Υπουργείο παρέχει στους υπαλλήλους του και ταυτόχρονα εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, οδηγώντας με παραδειγματικό τρόπο στην εξυγίανση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας. Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα είναι υπόθεση αποκλειστικά των εργαζομένων και πραγματικής αλληλοβοήθειας, ενώ δεν θα επιτρέπει να δημιουργηθούν εκ νέου σχέσεις διαπλοκής μεταξύ πολιτικής και συνδικαλιστικής ηγεσίας.

Όσον αφορά την κατάργηση του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακρόπολης, ο κ. Στρατής τόνισε ότι με το νομοσχέδιο επιλύεται μια διοικητική και γραφειοκρατική παραδοξότητα δέκα και πλέον χρόνων, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του Μουσείου αλλά και τους εργαζόμενους τού υπό κατάργηση οργανισμού.

Τέλος, αναφορικά με τις λοιπές διατάξεις του νομοσχεδίου, ο κ. Στρατής έδωσε έμφαση στις θετικές συνέπειες που θα έχουν τόσο οι διατάξεις που αφορούν ζητήματα νησιωτικότητας, όσο και η επικείμενη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Υπουργείου Παιδείας, με αντικείμενο την επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία.