Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: ΕΑΜ
Όλες οι φωτογραφίες
Ποσειδώνας ή Δίας του Αρτεμισίου. Από τη θαλάσσια περιοχή κοντά στο ακρωτήριο Aρτεμίσιο, στη βόρεια Eύβοια. Γύρω στο 460 π.X. (© Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο/ TAΠΑ).

Σχεδιάζοντας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Δύο νέα εργαστήρια σχεδίου

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ανταποκρινόμενο στο ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού για συμμετοχή σε δράσεις σχεδίου εκ του φυσικού στις αίθουσες του, διοργανώνει για το 2019 έξι αυτοτελή εργαστήρια σχεδίου με την εικαστικό Αλεξάνδρα Μιχάλη.

Για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, από τις 17:00 έως τις 19:30 την πρώτη Τρίτη κάθε μήνα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά μέσω του σχεδίου, αλλά και με μια σύντομη μορφολογική ανάλυση, εξαιρετικά έργα δύο διαφορετικών πολιτισμών, του ελληνικού και του αιγυπτιακού.

Την Τρίτη 5 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εργαστήριο σχεδίου, στις αίθουσες γλυπτικής των κλασικών χρόνων, στο οποίο θα δοθεί έμφαση στην απόδοση της κίνησης.

Την Τρίτη 2 Απριλίου το εργαστήριο θα γίνει στις αίθουσες της αιγυπτιακής συλλογής, όπου οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις συμβάσεις της αιγυπτιακής τέχνης στην πλαστική απόδοση της μορφής, αλλά και την ξεχωριστή τέχνη των φαγιούμ.

Η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους:

-Μπλοκ σχεδίου, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (Α4). Επιλέξτε το μέγεθος του μπλοκ που σας βολεύει, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε όρθιοι σε ορισμένα σημεία ή καθισμένοι σε μαξιλάρια στο δάπεδο.

-Μολύβια 2Β, 4Β

-Γόμα σχεδίου

-Βελόνα μετρήματος, αν σας βοηθάει στην εργασία σας.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν το χρόνο αποχώρησής τους, ανάλογα με την πρόοδο και το βαθμό ολοκλήρωσης του σχεδίου τους.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 15 άτομα στο τηλέφωνο 213 2144800.

Για το εργαστήριο της 5ης Μαρτίου, δηλώσεις συμμετοχής από 25 Φεβρουαρίου.

Για το εργαστήριο της 2ης Απριλίου, δηλώσεις συμμετοχής από 20 Μαρτίου.

Απαραίτητη είναι η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο.