Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Ημερίδα

Συντήρηση πολιτιστικής κληρονομιάς: Υγεία, ασφάλεια και περιβάλλον

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Ενημερωτική ημερίδα µε τίτλο «Συντήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Υγεία, Ασφάλεια και Περιβάλλον» διοργανώνει ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΕΑΤΤΕ) σε συνεργασία µε το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στο Κάστρο Ιωαννίνων.

Η ημερίδα αποτελεί συνέχεια των δύο πολύ επιτυχημένων ημερίδων που έχουν διοργανωθεί από τον ΣΣΑΕΤΤΕ το 2014 και το 2018 στην Αθήνα. Σκοπός της νέας ημερίδας είναι να επικοινωνήσει τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και την υγεία του Συντηρητή, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος κατά την εφαρμογή επεμβάσεων συντήρησης, στους συναδέλφους που δεν είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν στις προηγούμενες διοργανώσεις. Για το σκοπό αυτό έχουν κληθεί να συνδράμουν ομιλητές από αρμόδιους φορείς και σχετικά επιστημονικά πεδία (συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, χημικοί, ειδικοί ιατροί κ.ά.), με στόχο να παρουσιάσουν παραδείγματα και προβληματισμούς που συναντώνται σε Εφορείες Αρχαιοτήτων και Μουσεία της Ελλάδος.

Μετά το πέρας της Ημερίδας, στον ίδιο χώρο και ώρα 19:00, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει παράσταση αφήγησης για ενήλικες με τίτλο «Έρως και Ψυχή», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα της ημερίδας