Σεμινάριο για τον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας και η νεοσύστατη Εταιρεία «Σπίτι του Αρχαιολόγου». Το Σεμινάριο περιλαμβάνει 20 πλήρη δίωρα εβδομαδιαία μαθήματα με σύγχρονα διαδραστικά οπτικοακουστικά μέσα και θα πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι του Αρχαιολόγου» (στο κέντρο του Αμαρουσίου, πλησίον του σταθμού του ΗΣΑΠ). Το Σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 6 Μαρτίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να «μυηθούν» στην αρχαία αιγυπτιακή γλώσσα και ιδίως στην ιερογλυφική γραφή (Επιγραφική και Γραμματική), να γνωρίσουν την ιστορία, την τέχνη, τη θρησκεία, τη μουσική, την επιστήμη των αρχαίων Αιγυπτίων και την κατασκευή των μεγάλων πυραμίδων. Το Σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε φοιτητές Aρχαιολογίας, Iστορίας, Θεολογίας ή Θετικών Επιστημών, όσο και στο ευρύ κοινό, σε ανθρώπους που αγα­πούν και ενδιαφέρονται, εν γένει, για τον αιγυπτιακό πολιτισμό. Στο Σεμινάριο θα διδάξει η Δρ Αλίκη Μαραβέλια.

Αλίκη Μαραβέλια: Διδάκτωρ Αστρονομίας του ΕΚΠΑ και Διδάκτωρ Αιγυπτιολογίας του Πανεπιστημίου της Limoges (Γαλλία). Καθηγήτρια Αιγυπτιολογίας στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην Επιστημονική Συνεργάτις του Κέντρου Αιγυπτιολογικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Έχει δημοσιεύσει άνω των 110 εργασιών, άρθρων και βιβλί­ων. Το 2011 ίδρυσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας, του οποίου και είναι Πρόεδρος. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας τελεί υπό την αιγίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ασχολείται με ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την Αιγυπτιολογία, την Αρχαιολογία, την Ιστορία, την Αρχαιοανθρωπολογία και την Αρχαιοαστρονομία.

Πληροφορίες

Έναρξη: Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Τόπος/Χρόνος: Λητούς 1, Μαρούσι, κάθε Τετάρτη, 16:00-18:00.

Πληροφορίες: Περιορισμένος αριθμός θέσεων για αυστηρώς ολιγομελή επίλεκτα τμήματα. Απα­ραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας (FCE) και η αποστολή σύντομου βιογραφικού και των λόγων για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αιγυπτιολογίας, μαζί με τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου για άμεση επικοινωνία σχετικά με τις λεπτομέρειες.

Κρατήσεις θέσεων: Ελληνικό Ινστιτούτο Αιγυπτιολογίας, τηλ.: 6981 191480  [MONO 15:00-18:00]

hieg-aker.org@otenet.gr, http://hiegaker.wordpress.com

Σπίτι του Αρχαιολόγου: info@archaeohome.com, http://archaeohome.com