Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Έρευνα - Εκπαίδευση: Νομισματική
Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει το τρίτο Θερινό Σχολείο Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Νομισματικής.

Θερινό σχολείο αρχαίας ελληνικής και ρωμαϊκής νομισματικής

1-10 Ιουλίου 2019

Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει το τρίτο Θερινό Σχολείο Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Νομισματικής από τις 1 έως τις 10 Ιουλίου 2019.

Τα μαθήματα καλύπτουν την ιστορία του νομίσματος από τις απαρχές έως τους ρωμαϊκούς χρόνους και περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτικές ασκήσεις και επισκέψεις σε νομισματικές συλλογές (Νομισματικό Μουσείο, Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, Νομισματική Συλλογή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου/ΚΙΠΚΕ) καθώς και αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική.

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε αλλοδαπούς και Έλληνες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε υποψήφιους διδάκτορες και επιστήμονες από το χώρο της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας και της Ιστορίας της Τέχνης καθώς και σε Ιστορικούς και Αρχαιολόγους, αλλά και σε όσους έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιστήμη της νομισματικής. Οι διαλέξεις και οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

Στο Θερινό Σχολείο αυτού του έτους θα διδάξουν οι ερευνήτριες του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, Σοφία Κρεμύδη, Χαρίκλεια Παπαγεωργιάδου και Σοφία Ζουμπάκη, ο καθηγητής Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Andrew Meadows, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Σελήνη Ψωμά, ο αναπληρωτής διευθυντής της Βελγικής Σχολής Αθηνών και καθηγητής στο Radboud University Nijmegen, Παναγιώτης Ιωσήφ και η μεταδιδακτορική ερευνήτρια του ΙΙΕ Ελένη Φάσσα.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 31 Μαρτίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Στοιχεία επικοινωνίας: [email protected], τηλ.: 210 7273621.