Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Πολιτισμός
Το TravelTrails είναι μια νέα πρωτοποριακή ιστοσελίδα.

TravelTrails: στα χνάρια των περιηγητών

traveltrails.gr

Το TravelTrails, μια πρωτοποριακή ιστοσελίδα που αποδελτιώνει με συστηματικό τρόπο τα κείμενα Ευρωπαίων περιηγητών που περιπλανούνταν ή πραγματοποιούσαν αποστολές σε περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς και σε περιοχές του ελλαδικού χώρου υπό βενετική κυριαρχία, παρουσίασαν το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Η καινοτομία της ιστοσελίδας TravelTrails: Αποστολές και Εξερευνήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, 1500-1830 (traveltrails.gr) έγκειται στο ότι ο πλούτος των περιηγητικών κειμένων παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό οργανωμένος σε θεματικές ενότητες, γεωγραφικά κριτήρια και σχετικές ετικέτες. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κάνει γενικές ή και εξειδικευμένες αναζητήσεις, συνδυάζοντας ένα ή και περισσότερα κριτήρια αναζήτησης, προσεγγίζοντας και ταυτίζοντας χώρους, μνημεία, πρόσωπα, ομάδες, επαγγέλματα, ήθη, έθιμα και άλλα θέματα.

Η ιστοσελίδα TravelTrails περιλαμβάνει 471 έργα στην πρωτότυπή τους γλώσσα και 11.000 εγγραφές, οι οποίες θα παρουσιάζονται στο κοινό προοδευτικά. Προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου και παραδίδεται στο κοινό ο 16ος αιώνας.

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να διευκολύνει την έρευνα, γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, και να αποτελέσει αποθετήριο πληροφοριών για μία περίοδο λίγο γνωστή στο ευρύ κοινό.

Η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019.