Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Όλες οι φωτογραφίες
Τοιχογραφία με αντιλόπες. Δωμάτιο Β1, Κτίριο Β. Ακρωτήρι Θήρας, 16ος αι. π.Χ. (© Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο/TAΠΑ).

Σχεδιάζοντας στο μουσείο

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:00

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ανταποκρινόμενο στο ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού για συμμετοχή σε δράσεις σχεδίου εκ του φυσικού στις αίθουσές του, διοργανώνει για το 2019 έξι αυτοτελή εργαστήρια σχεδίου με την εικαστικό Αλεξάνδρα Μιχάλη. Από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά μέσω του σχεδίου, αλλά και με μια σύντομη μορφολογική ανάλυση, εξαιρετικά έργα διαφόρων εποχών και τεχνοτροπιών. Κάθε συνάντηση θα είναι αφιερωμένη σε μια διαφορετική συλλογή του μουσείου.

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, από τις 17:00 έως τις 19:30, θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εργαστήριο σχεδίου, που θα εστιάσει στον Κυκλαδικό Πολιτισμό. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν το χρόνο αποχώρησής τους, ανάλογα με την πρόοδο και το βαθμό ολοκλήρωσης του σχεδίου τους.

Η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους:

— Μπλοκ σχεδίου, κατά προτίμηση μεσαίου μεγέθους (Α4). Επιλέξτε το μέγεθος του μπλοκ που σας βολεύει, δεδομένου ότι μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε όρθιοι σε ορισμένα σημεία ή καθισμένοι σε μαξιλάρια στο δάπεδο.

— Μολύβια 2Β, 4Β

— Γόμα σχεδίου

— Βελόνα μετρήματος, αν σας βοηθάει στην εργασία σας.

Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητη η δήλωση στο τηλέφωνο 213 2144800. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 15 άτομα. Απαραίτητη είναι η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο.