Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Εκδήλωση
Η αφίσα της εκδήλωσης.

ΥΠΠΟΑ: «Δεν είναι όλα εφήμερα»

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Εκδήλωση με τίτλο «Δεν είναι όλα εφήμερα» διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, και ώρα 11.30, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (κτίριο Τσίλλερ, Αγίου Κωνσταντίνου 22).

Οι πολιτιστικοί οργανισμοί, οι διευθύνσεις και οι εφορείες του Υπουργείου επιλέγουν και μοιράζονται με το κοινό τους σημαντικές στιγμές τους για το 2018 που διαφαίνεται ότι θα αφήσουν το πολιτισμικό τους αποτύπωμα. Παραστάσεις, συναυλίες, αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και η αναγνώριση εκφάνσεων της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας από την UNESCO αποτελούν μερικές από τις στιγμές του 2018 που θα παρουσιαστούν με τη μορφή σύντομων βίντεο και παρουσιάσεων σε σκηνοθετική επιμέλεια του Θοδωρή Αμπαζή, Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Μια γιορτή για στιγμές πολιτισμού που αντέχουν στο χρόνο, για μικρές κυψέλες δημιουργίας στο νόημα των οποίων καταφεύγουμε, μια γιορτή πολιτισμού για όσα δεν είναι εφήμερα» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές. «Στα στιγμιότυπα αυτά συμπυκνώνεται η δικαίωση των πολιτισμικών προσδοκιών μας για να μετουσιωθεί σε γεγονότα στα οποία θα επιστρέφουμε για να κρατηθούμε αισιόδοξοι».

«Είναι οι στιγμές που εικονοποιούν και σταδιακά πραγματώνουν την πορεία μιας πολιτικής του πολιτισμού που έχει ως στρατηγικούς στόχους τη δημιουργική οικονομία, αλλά και τον πολιτισμό της καθημερινής ζωής, τα πολιτισμικά δικαιώματα όλων, τη μείωση των πολιτισμικών ανισοτήτων και διακρίσεων», τονίζει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, «με την πολιτισμική δημοκρατία ως θεμελιώδη συνθήκη της πολιτικής δημοκρατίας».

Στη γιορτή συμμετέχουν: Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Εθνική Λυρική Σκηνή, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεότερων και Σύγχρονων Μνημείων, Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Άρτας, Ηλείας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Φθιώτιδας-Ευρυτανίας και Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ηθοποιός Αργυρώ Ανανιάδου.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου).