Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: ΥΠΠΟΑ
To Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψήφιων για το ΕΜΣΤ

Για τη θέση Καλλιτεχνικού Διευθυντή

Έληξε χθες η προθεσμία υποβολής φακέλων υποψηφιότητας για την πλήρωση της θέσης Καλλιτεχνικού Διευθυντή/ντριας στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με απόφαση της Υπουργού Μυρσίνης Ζορμπά συγκροτήθηκε και ανακοινώθηκε η πενταμελής Επιτροπή που θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των υποψηφίων.

Σύμφωνα με τη σχετική Δημόσια Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (ΦΕΚ 31/6.11.2018), η Επιτροπή Αξιολόγησης συγκροτήθηκε από «προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους στο χώρο του Πολιτισμού και των Καλών Τεχνών, μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ, διευθυντές μουσείων ή μεγάλων πολιτισμικών οργανισμών της ημεδαπής που εποπτεύονται από το ΥΠΠΟΑ». Τα μέλη της είναι, με αλφαβητική σειρά: ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, Διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Ησαΐας, Κοσμήτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης, ζωγράφος, πρώην πρύτανης της ΑΣΚΤ, ο Γιώργος Κουμεντάκης, συνθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο Νίκος Χατζηνικολάου, Ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Ο/η Διευθυντής/ντρια του ΕΜΣΤ που θα προκύψει από αυτήν τη διαδικασία θα είναι υπεύθυνος/η για τον στρατηγικό σχεδιασμό του οράματος, της φυσιογνωμίας και της βιωσιμότητας του Μουσείου σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο. Η θητεία του θα είναι τετραετής.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Δελτίο Τύπου).