​Πραγματοποιήθηκε χτες, Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 η τελετή παράδοσης παραλαβής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από την Υπουργό Μυρσίνη Ζορμπά στη νέα Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Στρατή και της Γενικής Γραμματέως Πολιτισμού Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Στον χαιρετισμό της, η Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι «το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει το στελεχιακό δυναμικό να αντιμετωπίσει όλα τα κρίσιμα θέματα. Απαιτείται ανάπτυξη συνεργειών με άλλα Υπουργεία. Το προσωπικό του ΥΠΠΟΑ έχει πολύχρονη ευδόκιμη εμπειρία, στην εκτέλεση σύνθετων, πολυεπίπεδων και πολύπλοκων έργων».

«Ήδη έχουμε εντολή από τον Πρωθυπουργό να συμβάλουμε στην αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας, με την αναγέννηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου» ανέφερε. «Χρειάζεται η ολοκληρωμένη βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών με όχημα τον πολιτισμό, αυτών που διαθέτουν μείζονα μνημεία: Η Κνωσός, η Μεσσήνη, η Ρόδος, η Δωδώνη, η Δήλος, η Ακαδημία Πλάτωνος στην Αθήνα και φυσικά η Αμφίπολη. Χρειάζεται η ενίσχυση των φορέων του σύγχρονου πολιτισμού. Δεν αρκούν όσα έχουν γίνει. Η Εθνική Πινακοθήκη στο κέντρο της Αθήνας, το ΕΜΣΤ, το Ακρόπολ πρέπει να ολοκληρωθούν και να λειτουργήσουν άμεσα».