Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Έκθεση
Όλες οι φωτογραφίες
Από την έκθεση «Μεσαιωνικοί θησαυροί από το Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο Βαρσοβίας». Φωτ.: Νίκος Μυλωνάς.

Μεσαιωνικοί θησαυροί από το Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο Βαρσοβίας

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

«Μεσαιωνικοί θησαυροί από το Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο Βαρσοβίας» είναι ο τίτλος έκθεσης που διοργανώνουν η Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:30.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν κοσμήματα και εξαρτήματα ένδυσης, τα οποία χρονολογούνται στον 11ο-13ο αιώνα και προέρχονται από αρχαιολογικές θέσεις στην Πολωνία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Η έκθεση αναπτύσσεται σε εννέα θεματικές ενότητες ανάλογα με το είδος, τη χρήση και την τεχνική κατασκευής και διακόσμησης των αντικειμένων. Ξεχωριστή ενότητα αποτελεί ο «Θησαυρός του Borucin», ένα σύνολο πολύτιμων αντικειμένων που χρονολογούνται στον 11ο αιώνα και βρέθηκαν στο Borucin, στην κεντρική Πολωνία.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο Βαρσοβίας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Διάρκεια έκθεσης: 5 Δεκεμβρίου 2018 έως 13 Ιανουαρίου 2019.