Το περιοδικό Αρχαιολογία και Τέχνες, με αφορμή το ερώτημα «Πόσο καλά γνωρίζουμε την Αθήνα;», συνεργάζεται με την αρχαιολόγο Λίλα Πατσιάδου και παρουσιάζει online τις εκπαιδευτικές περιηγήσεις που διοργανώνει με τίτλο «Η Αθήνα… αλλιώς» (πατήστε εδώ).

Προτείνονται πέντε διαφορετικές θεματικές περιηγήσεις, που καλύπτουν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας (Θησείο, Μοναστηράκι, λόφος Φιλοπάππου, Πλάκα, σταθμοί μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός») και είναι ειδικά σχεδιασμένες για σχολικές ομάδες, σε συνάρτηση με τη σχολική ύλη.

Οι περιηγήσεις αυτές απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα εύχρηστο εργαλείο για μία βιωματική γνωριμία των μαθητών με το αστικό περιβάλλον.

Το υλικό είναι διαθέσιμο σε όλους τους εκπαιδευτικούς χωρίς χρέωση και σε εκτυπώσιμη μορφή, ώστε να μπορούν να προετοιμάσουν την επόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου τους στο κέντρο της Αθήνας.

Το περιοδικό Αρχαιολογία και Τέχνες προσφέρει 50 δωρεάν εκπαιδευτικές περιηγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από τη Λίλα Πατσιάδου σε δημόσια σχολεία από όλη την Ελλάδα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Λ. Πατσιάδου στο τηλέφωνο 6974-857831.