Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: «Περιβάλλον και Πολιτισμός»
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

«Πνοές Ανέμων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

18-21 Οκτωβρίου 2018

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην πανελλαδική δράση του ΥΠΠΟΑ «Περιβάλλον και Πολιτισμός» που φέτος και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει θέμα τον άνεμο και φέρει τον τίτλο «Πνοές Ανέμων». To ΑΜΘ θα εστιάσει στη συμβολή του αέρα στις τέχνες και τη ναυσιπλοΐα με τις παρακάτω δράσεις:

Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 (σχολεία), ώρα 11:00, θα υλοποιηθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες της Δ’ Δημοτικού με τίτλο «Όσα φέρνει ο άνεμος στην αρχαία Θεσσαλονίκη» και θέμα τα είδη των εμπορικών προϊόντων που κατέφθαναν στη Θεσσαλονίκη από τόπους μακρινούς με ιστιοφόρα πλοία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα βιωματικό παιχνίδι αναζήτησης ασυνήθιστων εισαγμένων έργων τέχνης στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης αρχαιοτήτων του ΑΜΘ.

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, και ώρα: 21.00, θα πραγματοποιηθεί για το ευρύ κοινό μια περφόρμανς σύγχρονου χορού με τίτλο «October’s Draft» από την ομάδα The Guest Project.

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τίτλο «Ταξίδι στα μεσαιωνικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου», από τη δρα Φλώρα Καραγιάννη (Βυζαντινολόγος Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων).

Θα ακολουθήσει προβολή 2 ωριαίων ντοκιμαντέρ:

– «Ολκάς. Εξερευνώντας μεσαιωνικά λιμάνια από το Βόρειο Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα», ώρα 13.00.

– «Ολκάς II. Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο. Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο», ώρα 18.00.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.