Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Περιοδική έκθεση
Όλες οι φωτογραφίες
Linda Whitney, «Quilled perleche bag», 18x12 εκ.

«Χαράκτες του κόσμου» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Διοργάνωση της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών

Έκθεση χαρακτικής και έργων γλυπτικής με τη συμμετοχή 44 καλλιτεχνών από 17 χώρες διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η Alzheimer Ελλάς, εκτός από το πολύπλευρο επιστημονικό και ανθρωπιστικό της έργο, δραστηριοποιείται και στον πολιτιστικό τομέα, διοργανώνοντας για όγδοη συνεχή χρονιά εικαστική έκθεση. Τη χρονιά αυτή η έκθεση είναι διεθνής και αφιερώνεται στη χαρακτική.

Στόχος της έκθεσης, που έχει τίτλο «Χαράκτες του κόσμου» και θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, και ώρα 20.00, είναι να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με έργα της σύγχρονης χαρακτικής και με τη δύναμη της τέχνης να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες για τις παραπάνω νόσους.

Η χαρακτική, η τέχνη της εγχάραξης μιας επιφάνειας με σκοπό τη δημιουργία εικαστικών θεμάτων και διακοσμητικών μοτίβων, έχει τις ρίζες της στα προϊστορικά χρόνια. Η εξέλιξη της στο πέρασμα των αιώνων ακολουθεί τις τεχνολογικές κατακτήσεις ενώ παράλληλα απαιτεί τη γνώση σχεδίου, φωτοσκίασης, χρώματος κ.λπ.

Στην έκθεση παρουσιάζονται συνολικά 88 εικαστικές δημιουργίες, στην πλειονότητά τους χαρακτικά έργα καταξιωμένων δημιουργών από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία και την Αμερική, δίνοντας μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει ένα παλίμψηστο χαρακτικών απεικονίσεων.

«Το ΑΜΘ αγκαλιάζει αυτή τη σύζευξη της τέχνης με το κοινωνικό έργο ελπίζοντας ότι μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικός κρίκος προβολής και διάδοσής τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Μουσείου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Οκτωβρίου 2018.