Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Έκθεση φωτογραφίας
Όλες οι φωτογραφίες
Φωτογραφία από την έκθεση «Φωτο-ματιές στο Μουσείο».

Φωτο-ματιές στο Μουσείο

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Φωτο-ματιές στο Μουσείο» θα εγκαινιαστεί στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018, και ώρα 11:30. Η έκθεση ταξιδεύει από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Κόνιτσας, όπου θα φιλοξενηθεί έως τις 31 Αυγούστου 2018.

Οι «Φωτοματιές στο Μουσείο» είναι αποτέλεσμα της ομώνυμης δράσης που σχεδίασε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο πλαίσιο σηματοδότησης των δέκα χρόνων της Επανέκθεσης των συλλογών του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων. Διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις ομάδες ερασιτεχνών φωτογράφων της πόλης των Ιωαννίνων, «Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων», «Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» (ΦΩΣΠΙ), «Φωτογραφιστές» και «ΦΩΤΟΡΑΣΗ – Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας».

44 φωτογράφοι, μέλη των ομάδων, συγκεντρώθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο και αποτύπωσαν με πρωτότυπο τρόπο ποικίλες όψεις του κτιρίου, των εκθεμάτων και των αφηγήσεών του. Μεταξύ αυτών επέλεξαν και αρχαιότητες προερχόμενες από την ορεινή ενδοχώρα της Ηπείρου και από αρχαίες θέσεις της ευρύτερης περιοχής της Κόνιτσας και της λεκάνης απορροής του ποταμού Αώου, που αναδεικνύουν την ξεχωριστή θέση αυτού του τοπίου στην οικιστική οργάνωση της αρχαίας Ηπείρου.

Οι φρέσκιες οπτικές των φωτογράφων φέρνουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων κοντά στην τοπική κοινωνία της Κόνιτσας, ενισχύοντας το δίκτυο συνεργασιών και συνεργειών σε περιφερειακό επίπεδο.