Με τη σκέψη πως «τη Μυτιλήνη μόνο να την τραγουδήσεις μπορείς…», οι φοιτητές του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στη Μουσειολογία του τμήματος της πολιτισμικής τεχνολογίας και επικοινωνίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργάνωσαν την έκθεση «Μ. Η πόλη μέσα από τη μουσική, τους ήχους, τις φωνές της».

Η έκθεση φιλοξενήθηκε σε μια παλιά ξυλαποθήκη, στην καρδιά της αγοράς της Μυτιλήνης, απέναντι σχεδόν από το μητροπολιτικό ναό της πόλης.

Όπως σημείωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος που είχε την επιστημονική επίβλεψη της έκθεσης Νάσια Χουρμουζιάδη, «η έκθεση επιχειρεί να παρουσιάσει τη Μυτιλήνη, την πόλη που δέχεται κάθε χρόνο φιλόξενα τους φοιτητές. Βασίζεται κυρίως στον ήχο της πόλης. Μουσικές, φωνές ανθρώπων, ήχοι της καθημερινότητας σκιαγραφούν το παρόν και το παρελθόν της πόλης, και μας ωθούν να τη νιώσουμε και να την αγαπήσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο. Ο τίτλος της έκθεσης παίζει με το γράμμα Μ. Μ, όπως λέμε Μυτιλήνη, Μελωδία, Μουσική, Μεταπτυχιακό και, φυσικά, Μουσειολογία».

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του πρωτότυπου αυτού εγχειρήματος έγινε από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι πραγματοποίησαν την απαιτούμενη έρευνα, δημιούργησαν τις κατασκευές της έκθεσης και επεξεργάστηκαν το οπτικοακουστικό υλικό.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του Δήμου Λέσβου, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, του Ψηφιακού Αρχείου της ΕΡΤ, του Εργαστηρίου Εικόνας Ήχου και του Εργαστηρίου Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και πολλών άλλων φίλων και επαγγελματιών της πόλης.