Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Εκδήλωση
Η αφίσα της εκδήλωσης.
- +
Ακούστε
από Archaeology Newsroom

Τα Μουσεία της Λέσβου συνομιλούν με την κοινωνία

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 στις 19:30

Εκδήλωση με θέμα «Τα Μουσεία της Λέσβου συνεργάζονται και συνομιλούν με την κοινωνία» θα διοργανώσουν τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30 στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης οι εκπρόσωποι των φορέων που διαχειρίζονται τα σημαντικότερα Μουσεία της Λέσβου στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018.

Eιδικότερα θα παρουσιαστούν τα Μουσεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, τα Μουσεία του Δήμου Λέσβου, το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο της Ι.Μ. Μυτιλήνης, το Μουσείο–Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, το Μουσείο-Ελαιοτριβείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος, το Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης» του Ιδρύματος Ν. Παπαδημητρίου καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018 με στόχο την παρουσίαση των Μουσείων της Λέσβου στην τοπική κοινωνία αλλά και προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες ώστε να επισκεφτούν τα Μουσεία και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από αυτά με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το διάστημα 18-20 Μαΐου 2018.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν ο Παύλος Τριανταφυλλίδης (Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, υπεύθυνος των Αρχαιολογικών Μουσείων της Λέσβου), ο Κώστας Αστυρακάκης (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λέσβου, εκπρόσωπος των Μουσείων του Δήμου Λέσβου), ο Νίκος Σηφουνάκης (Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Αρχιπέλαγος – Μουσείου- Ελαιοτριβείου Βρανά), ο καθηγητής Δημήτρης Παπαγεωργίου (Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου–Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη Teriade), ο Πάτερ Ευστράτιος Κομνηνός (εκπρόσωπος του Εκκλησιαστικού Βυζαντινού Μουσείου), η Μαρία Βενιζελέα (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Υπεύθυνη του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου), εκπρόσωπος του Ψηφιακού Μουσείου Χιδήρων «Γεώργιος Ιακωβίδης» και ο καθηγητής Νικόλαος Ζούρος (Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου).

Το Δίκτυο Μουσείων της Λέσβου

Το Δίκτυο Μουσείων της Λέσβου συγκροτούν τα αναγνωρισμένα, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, Μουσεία που λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και διαθέτουν νομική προσωπικότητα, στελέχωση και κανονισμό λειτουργίας.

Στο Δίκτυο συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων που διαχειρίζονται τα σημαντικότερα Μουσεία της Λέσβου και συγκεκριμένα: το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, οι Μουσειακές Συλλογές Ερεσού και Αγίας Παρασκευής, το Αρχοντικό Βαρελτζίδαινας και οι λοιποί επισκέψιμοι χώροι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, το Μουσείο Θεόφιλου, η Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης και η Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας του Δήμου Λέσβου, το Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο της Ι.Μ. Μυτιλήνης, το Μουσείο–Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη–Teriade, το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, το Μουσείο-Ελαιοτριβείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος, το Ψηφιακό Μουσείο «Γεώργιος Ιακωβίδης» του Ιδρύματος Ν. Παπαδημητρίου.

Στόχος του Δικτύου είναι να ενισχυθεί περαιτέρω ο ρόλος των Μουσείων στη Λέσβο αλλά και η γόνιμη συνεργασία για την προώθηση κοινών δράσεων.

Άξονες της πρωτοβουλίας αυτής είναι η αλληλοϋποστήριξη, η στενή και πολύπλευρη συνεργασία, η ενημέρωση του κοινού της Λέσβου για τον μουσειακό πλούτο της Λέσβου, ο οποίος αποτελεί βασικό άξονα του πολιτισμού μας.