Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
More
Ειδήσεις: Έκθεση φωτογραφίας
Φωτογραφία από την έκθεση «Μνημείων Μνήμες».

«Μνημείων Μνήμες» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής»

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μνημείων Μνήμες», με πρωτότυπο αρχειακό υλικό του Μουσείου Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του Δήμου Καλαμαριάς, θα παρουσιαστεί από τις 20 Απριλίου έως τις 17 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα «Κυριάκος Κρόκος» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση αντλεί πρωτότυπο υλικό από το αξιολογότατο αρχείο του Μουσείου και παρουσιάζει τη διαδρομή που μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος περιπατητής ξεκινώντας από το ναό του Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Αδριανού έως τον Παρθενώνα και το μνημείο του Φιλοπάππου, από όπου μπορεί να αγναντέψει όλη την Αθήνα. Η παρουσίαση της ιστορίας κάθε μνημείου, μέσα από την ιδεολογική και καλλιτεχνική οπτική των πρώτων Ελλήνων και ξένων φωτογράφων –Φίλιππος Μαργαρίτης, Δημήτριος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αθανασίου, Πέτρος Μωραΐτης, Αφοί Ρωμαΐδη, Nelly, Henri Beck, John Stillman, Felix Bonfils, James Robertson, Underwood & Underwood– προϊδεάζει για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γνωριμία με τις αρχαιότητες της Αθήνας και δημιουργεί μία έκθεση, οι φωτογραφίες της οποίας απαρτίζουν και την πολυτελή έκδοση του Μουσείου «Μνημείων Μνήμες. Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα», σε μελέτη, τεκμηρίωση και συγγραφή της δρος αρχαιολογίας, Μαρίας Φαρμάκη.

Η έκθεση αυτή σε συνδυασμό με τη σπάνια έκδοση της συντελούν στην ολοκλήρωση ενός μοναδικού ιστορικού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού εκθέματος το οποίο αναδεικνύει το πνεύμα του Ελληνισμού ανά τους αιώνες και υπόσχεται να προσφέρει ένα μοναδικό «ταξίδι» και μία ξεχωριστή εμπειρία σε αυτούς που θα την επισκεφτούν.

Τη φωτογραφική έκθεση συνοδεύουν τρεις εφαρμογές νέων τεχνολογιών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), που διανθίζουν την έκθεση και την προβάλλουν σε ένα άλλο επίπεδο που προσεγγίζει και κερδίζει τον επισκέπτη κάθε ηλικίας.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει στις 20 Απριλίου 2018, και ώρα 20.00, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Διοργάνωση: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής».