Δύο δράσεις για παιδιά και οικογένειες έχει προγραμματίσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας για το καλοκαίρι του 2017.

«Αρχαιολόγος για μια μέρα» είναι ο τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος που απευθύνεται σε παιδιά 9-12 χρονών και έχει στόχο να τα εξοικειώσει, με βιωματικό τρόπο, με όλα τα στάδια εργασίας μιας ανασκαφής (γιατί και πώς γίνεται, πώς καθαρίζονται, συντηρούνται, σχεδιάζονται, φωτογραφίζονται, χρονολογούνται και καταγράφονται τα ευρήματα στο Ημερολόγιο της Ανασκαφής, αλλά και πώς στη συνέχεια εκτίθενται στις αίθουσες του Μουσείου). Το πρόγραμμα θα υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός των 10-15 ατόμων.

Διάρκεια προγράμματος: 90′.  Υπεύθυνος προγράμματος: Δρ Νικόλαος Β. Παππάς (Αρχαιολόγος), με τη συμβολή της Δέσποινας Ζηλίδου (Σχεδιάστρια) και της Ιωάννας Κεχαγιά (Συντηρήτρια).

Η δεύτερη δράση έχει τίτλο «Η καθημερινή ζωή στη Μεταλεξάνδρεια Πέλλα». Πρόκειται για μια ξενάγηση για οικογένειες, για ένα ταξίδι σε έναν «καινούργιο κόσμο», σε μια εποχή που σηματοδοτείται από σημαντικές αλλαγές στις αντιλήψεις και στον τρόπο ζωής, σε μια κοινωνία έντονων αντιθέσεων, με τις πνευματικές ανησυχίες και τις υλικές απολαύσεις της, με τις ομορφιές και τις ασχήμιες της, με τις καλές και κακές στιγμές της. Η δράση θα πραγματοποιείται δύο Κυριακές τον μήνα, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα.

Διάρκεια δράσης: 60-90′. Υπεύθυνος δράσης: Δρ Νικόλαος Β. Παππάς (Αρχαιολόγος).

Πληροφορίες

Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, τηλ: 23820 31160 (πληροφορίες: Ν. Παππάς – Δ. Ζηλίδου – Ι. Κεχαγιά).

Ε-mail: efapel@culture.gr – pella.museum@gmail.com