Γίνε μέλος
Αποστολή με email
Το email σας *
email φίλου *
CAPTCHA *
CAPTCHA Code *
Ανανέωση CAPTCHA
Μήνυμα
* υποχρεωτικά πεδία
Αποστολή
Χάρτης
More
Ειδήσεις: Αθέατο Μουσείο
Όλες οι φωτογραφίες
Ευρήματα από τις ανασκαφές του Ερρίκου και της Σοφίας Σλήμαν στην Τροία. Φωτ.: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
- +
Ακούστε
από Archaeology Newsroom

H Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν αναδύεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Θα παραμείνει στην Αίθουσα του Βωμού ως τις 30 Ιουλίου 2017

«Η Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν» βγήκε από τον κόσμο των αποθηκών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο πλαίσιο της επιτυχημένης δράσης «Αθέατο Μουσείο», και περιμένει τους επισκέπτες του στην «αίθουσα του βωμού» (αίθουσα 34) έως την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017.

Η συλλογή αποτελείται από πήλινα αγγεία, εργαλεία, μικροευρήματα και μαρμάρινα ειδώλια, που βρέθηκαν στις ανασκαφές του Ερρίκου Σλήμαν στην Τροία τη δεκαετία του 1870 και δωρήθηκαν μετά το θάνατό του από τη Σοφία Σλήμαν, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στις 9 και 11 Ιουνίου και στις 14, 16 και 23 Ιουλίου, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την ανακάλυψη της Τροίας, τον «θησαυρό του Πριάμου» και τις περιπέτειες της Τρωικής Συλλογής του Ερρίκου και της Σοφίας Σλήμαν, που βρίσκεται μοιρασμένη σε μεγάλα Μουσεία του κόσμου.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η  δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στοιχεία επικοινωνίας: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα, τηλ. 213 2144889, [email protected], www.namuseum.gr