Τον τίτλο του αντεπιστέλλοντος εταίρου αποφάσισε να απονείμει το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ στον Καθηγητή Paolo Odorico, αναγνωρίζοντας το πολυετές διδακτικό και ερευνητικό έργο του και την πολύτιμη συνεισφορά του στη μελέτη της βυζαντινής λογοτεχνίας και του βυζαντινού πολιτισμού, που τον κατατάσσουν διεθνώς ανάμεσα στους πλέον διαπρεπείς βυζαντινολόγους.

Ο Paolo Odorico είναι Kαθηγητής της Λογοτεχνίας και της Ιστορίας του Πολιτισμού του Βυζαντινού και Νεοελληνικού Κόσμου και της ΝΑ Ευρώπης και Διευθυντής σπουδών στην «École des Ηautes Études en Sciences Sociales».

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 και ώρα 19.00, στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ, στο κτίριο «Μέλισσα» (Βασ. Όλγας 36).

Τον έπαινο προς τον τιμώμενο θα εκφωνήσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλης Κατσαρός. Στην αντιφώνησή του ο τιμώμενος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Ο χρόνος της αυτοκρατορίας».

«Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του ΑΠΘ επιθυμώντας να τιμήσει διαπρεπείς βυζαντινολόγους απονέμει σε καταξιωμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές, η συμβολή των οποίων στην ανάδειξη, προώθηση και διάδοση του βυζαντινού πολιτισμού έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως σημαντική, τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου» αναφέρουν οι διοργανωτές.